Ezelwijnen in het nieuw

De Orde van de Ezel commercialiseert sinds 2015 zijn wijnen in samenwerking met ‘De 3 Wijzen’. Hoog tijd voor een update dus!

Pol Baekelandt van ‘De 3 Wijzen’ vat het gesprek aan en vertelt over de leveringsmoeilijkheden bij de toenmalige leverancier die uiteindelijk aanleiding gaven tot het maken van nieuwe plannen.

Het moest en het zou professioneler aangepakt worden, zegt Ordemeester Bert Demeulemeester en de Orde van de Ezel zocht hulp bij specialist ter zake, Patrick Tahon van speciaalzaak B & Co uit Kortrijk.

Patrick leverde bij alle edities van Mardi Gras al telkens lekkere wijnen aan betaalbare prijzen en nu kreeg hij de opdracht om op zoek te gaan naar lekkere EZELwijnen met een perfecte prijs/kwaliteit-verhouding.

De nieuwe wijnen zijn afkomstig uit Bourdic, een zonnige wijnregio net ten noorden van Nîmes. Het betreft een ‘Chardonnay’ (wit), een ‘Merlot’ (rood) en de Grenache (rosé). De ‘viticulteur’ is, net als de 3 Wijzen, een ‘coöperatieve’, wat perfect past in de gezamenlijke missie van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De flessen zijn voorzien van handige draaikurken en worden, enkel gelabeld met de barcode en wettelijke vermeldingen achterop, rechtstreeks bij De 3 Wijzen geleverd.

Daar worden ze door ‘3 Wijzen gebruikers’ voorzien van de door Member Joost De Smet ontworpen en in Kuurne gedrukte etiketten. Dit is een flinke vooruitgang bij vroeger: toen dienden de originele etiketten afgeweekt en dan de nieuwe gekleefd …

Het nieuw ontwerp straalt tegelijk herkenbaarheid, eenvoud én klasse uit!

De Orde lanceert de nieuwe lijn doelbewust net voor de feestdagen en er is meteen een mooie actie: bij het kopen van 12 flessen (2 dozen van 6), hoef je er maar 11 te betalen! Voor 1 fles betaal je €7,50. Vanaf heden verkrijgbaar bij ‘De 3 Wijzen’.

Het is de bedoeling dat ook verenigingen deze EZELwijnen op hun events gaan inzetten en zodoende de werking van de Orde mee ondersteunen. Zo kan de Orde zijn evenementen zoals Kuurne Balkt en de S’Intrede verder gratis blijven organiseren. Op hun beurt kan de Orde dan zorgen voor logistieke hulp.