Overleden members

Georges Verhaeghe – 24 mei 2019

 

Georges Verhaeghe
Georges Verhaeghe

Opnieuw droevig nieuws, Member-Emeritus Georges Verhaeghe is op 24 mei  2019 overleden op 94 jarige leeftijd

Lees meer in dit bericht

Onze Orde rouwt, alweer. 

 


Pierre Vercaemer – 20 december 2018

Pierre Vercaemer

  Droevig nieuws, Member-Emeritus Pierre Vercaemer is op 75-jarige leeftijd op 20 december 2018 overleden.

Perre was binnen de Orde van de Ezel niet de grote springer maar eerder een stil, minzaam member, altijd bereid om vanuit de tweede lijn, heel wat taken op zich te nemen.

Met Member-Emeritus Pierre verliest de Orde een warme “crème van een medemember”. Het ga je goed daarboven.

 


Ere-Grootmeester Rudy Raes is vrijdag 13 april 2018 overleden.

Op vrijdag 13 april 2018 is onze Ere-Grootmeester Rudy Raes op 74-jarige leeftijd van ons heengegaan. We bieden aan Christiane, zijn vrouw, zijn kinderen, familie en vrienden onze oprechte deelneming aan. Sterkte in deze moeilijke periode.


 

De orde rouwt – 2 september 2017

Verrasreis16_0254-001vandaag is onze member-emeritus André Vandenbogaerde overleden. André was gekend in Kuurne als schepen, gemeenteraadslid, bezieler van Chiuza-comité, transport voor de jeugdbewegingen, voedselbank, de watersportvereniging, Orde van de Ezel, en nog zo veel meer. Altijd in de weer voor zijn medemens. De Orde van de Ezel verliest niet alleen de kapitein van het schip die de Sint ieder jaar naar Kuurne bracht maar vooral een warme persoon die altijd Kuurne en zijn ezel in zijn hart droeg. We bieden dan ook onze oprechte deelneming aan de familie en vrienden van André. André, IA, In Amore Nooit gedacht dat vorig jaar op 11 november 2016 het laatste keer dat jij de Sint veilig aan de kade van Kuurne bracht.
 
 

De Orde rouwt  – 29 juli 2016

Op vrijdag 29 juli 2016  bereikte ons opnieuw een droevig nieuws van het overlijden van onze member Jacques Neyrinck We willen aan echtgenote Christine, aan de kinderen, de kleinkinderen en aan de familie onze innige deelneming aanbieden bij dit pijnlijk verlies. We wensen hen de nodige sterkte en onderlinge steun om dit heengaan te verwerken. Ook in de pers ging de aandacht naar onze member Jacques

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Jacques heeft het de laatste maanden niet makkelijk gehad. Jacques wilde niet opgeven. Zo zat Jacques niet in elkaar, energiek als Jacques immer was. En dat deed hem pijn, veel pijn, in ziel en lichaam. Hij wilde graag zijn weg verder gaan zoals hij heel zijn leven reeds deed: op meerdere fronten er bij zijn, op de voorste linies, verbindend, gemeenschap makend, zichzelf gevend, immer beschikbaar, immer bereid, zijn twee forse helpende handen beschikbaar, opbouwend, meedenkend, meedoend, de luim erin houdend, enthousiasmerend, bemoedigend, terechtwijzend waar nodig, dromend en realiserend, … Member Jacques blijft ons bij als een groot man, groot van gestalte, nog groter van geest, altijd in voor een gezellig babbeltje, als een gedreven member waar ieder kon op bouwen, niets was hem te min. Niet alleen  de Orde maar zeker ook de vele verenigingen en bij uitbreiding gans Kuurne verliezen een groot man, een fantastische compagnon de route. Hij verdient het zijn naam in hoofdletters geschreven te zien. JACQUES, we zullen jouw guitige stralende lach, die overal aanstekelijk bovenuit stak, zwaar missen in jouw Kuurne, jouw Ezelgem,  dat je zo nauw aan het hart lag. De Orde rouwt, Kuurne rouwt. tekst  Griffier Claude Verhelst


De Orde rouwt –  2 juni 2016

VerkorenMdag15_010
Marcel Doornaert

Op 2 juni bereikt  het droevig nieuws van het overlijden van onze member Marcel Doornaert. Eerstens willen we aan zijn echtgenote Roza, aan de kinderen  en aan de familie onze innige deelneming aanbieden bij dit pijnlijk verlies. We wensen hen de nodige sterkte en onderlinge steun om dit heengaan te verwerken. Marcel was binnen onze orde, na zijn grote inzet van vroeger, de laatste jaren tot rust gekomen. En, dat had Marcel  meer dan verdiend. Member Marcel blijft ons bij als een warme, goedlachse vriend, altijd in voor een gezellig babbeltje, als een gedreven member waar je kon op bouwen, dnooit te min om een handje toe te steken. De Orde, de Leiehoek, Kuurne verliest een vertrouwd gezicht in zijn straatbeeld. Link met foto’s van Marcel binnen de Orde Tekst van onze griffier Claude Verhelst.