Ezelgem wandelroutes

Bekijk dit promofilmpje over de Ezelgem wandelroutes 2020
De gemeente Kuurne zorgde voor de technische uitvoering van deze permanente Ezelgem wandelroutes ingewandeld tijdens het ezelsweekend 2020

Na het annuleren van onze Koning Ezelwandeling op paasmaandag wilden we samen met de gemeente Kuurne de actieve wandelaar en families toch wat aanbieden tijdens het ezelsweekend op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020.

Vanaf de parking van de kubox starten 4 wandelingen in alle richtingen door Kuurne. Ze zijn ongeveer 7 km lang en rolstoel- en kinderwagen vriendelijk. Wil je meer wandelen dan kan je een nieuwe lus beginnen, zodat je ook 14, 21 of 28 km kan wandelen.

De bepijling gebeurt door vierkante gekleurde bordjes met in het midden de richtingsaanwijzer. Geen pijltje te zien, loop rechtdoor !

De bepijling blijft permanent, dus ook na het ezelsweekend 2020 kan je deze wandelroutes wandelen met je bubbel. De grote kosten om deze permanente wandeling te bewegwijzeren werden door de gemeente Kuurne op zich genomen waarvoor grote dank.


EZELGEM WANDELROUTE ZUID (GROEN) & FOTOZOEKTOCHT

Op deze wandeling kan tijdens het #ezelweekend deelgenomen worden aan een fotozoektocht voor kinderen, print onderstaand formulier af

Start : Kubox, Kattestraat 188 , Kuurne


wandelafstand : 7,5 km

Beschrijving: wandelen langs het sportpark en speelplein, hoeve vandewalle , door de hoevewijk waar je kan kiezen om het mooie wandelpad in het Heulebeekdomein te kiezen of de verharde paden voor rol- of kinderwagens te nemen via bloemenhof om samen te komen en via de Roterijstraat , de leiemeersten te bewandelen, aan de roterij Sabbe gaat het langs het autovrije jaagpad tot aan de jachthaven om via een ommetje van het vlaspark het Markplein te bezoeken, via een stukje kouterstraat gaan we langs de het wooncentra en de centrumschool , de vlindertuin en de bib door de kattebelweg weer richting eindpunt : de hippodroom

plannen beschikbaar op Ride with Gps en Route You

Ride with GPSRoute YouPDF
Download de groene Ezelgem wandelroute

EZELGEM-WANDELROUTE NOORD (ZWART)

Start : Kubox, Kattestraat 188 , Kuurne


wandelafstand : 6,5 km

Beschrijving: Hier vertrekken we naar rechts en gaan we wandelen door verschillend wijken, recenter of ouder van de Sint-Pietersparochie waar we ook de moderne Sint-Pieterskerk kunnen bewonderen, het gaan noordwaarts waar we de Stokerijmolen passeren om even de drukke Brugsesteenweg te flankeren om weer rustigere wegen opzoeken, we keren terug en via kleine wandelwegen trekken we ook naar een volledige nieuwe wijk van de Seizoenswijk om via de paardenwegel terug te keren naar de Kattestraat en het einde zien liggen.

Ride with GPSRoute YouPDF
Download de zwarte Ezelgem wandelroute

EZELGEM-WANDELROUTE WEST (ORANJE)

Start : Kubox, Kattestraat 188 , Kuurne

wandelafstand : 7,1 km

Beschrijving: Hier vertrekken we ook naar rechts en gaan we na doorsteek aan de verkeerslichten door de Sterrewijk om even een zeldzaam agrarisch gebied te doorkruisen en dan via nieuwe wegen het bedrijvenpark te doorkruisen. Opvallend zijn de groene buffers waar het rustig wandelen is tijdens het weekend. Even een drukker stukje industrielaan brengt ons naar de Oude-Belgenwijk die we eveneens doorwandelen, terug richting de lichten om via de Ruitersweg ook weer de kubox parking te bereiken.

Ride with GPSRoute YouPDF
Download de oranje Ezelgem wandelroute

EZELGEM-WANDELROUTE OOST (BLAUW)

Start : Kubox, Kattestraat 188 , Kuurne

wandelafstand : 7,7 km

 Beschrijving: we wandelen de Kasteelstraat, Kouterstraat af , recht naar het marktplein, en trekken door naar de Leie, daar nemen we het jaagpad en volgen dit helemaal tot aan de sluis van Harelbeke om terug te keren via een nieuwe weg tot aan de Mierendreef, we stappen door de Leiehoek om even van een mooi stukje natuur te mogen genieten, we blijven even kleine paadjes volgen tot we de nieuwe verkaveling Meikever even doorwandelen om via Spijker en Schardauw terug de Seizoenswijk te bereiken. via kleine wandelwegen gaan we ook weer terug tussen de weiden van de renpaarden terug naar het vertrekpunt.

Ride with GPSRoute YouPDF
Download de blauwe Ezelgem wandelroute

De vier wandelingen samen uit de lucht

Tip : Geen pijl gezien , wandel rechtdoor…

Veel wandelplezier in Kuurne


 

2 reacties op ‘Ezelgem wandelroutes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.