KW – Orde van de Ezel in Kuurne schenkt Helpende Hand aan Christine Dursin

http://m.kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/samenleving/orde-van-de-ezel-in-kuurne-schenkt-helpende-hand-aan-christine-dursin/article-normal-208647.html

Redactie Krant Van West- vlaanderen – 2/01/16 om 06:36 –

Die trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een Kuurnenaar die zich in de loop van de jaren inzette voor Kuurne en zijn medemens.

© WDK

De Orde van de Ezel startte met Verloren Maandag, de eerste maandag na het feest van de Driekoningen, het nieuwe werkjaar. Meteen ook het moment voor het uitreiking van de ‘Trofee van Erkentelijkheid’, een bronzen Helpende Hand, op een ezelshoefje, een creatie van kunstenaar John Noseda. Die wordt uitgereikt aan een verdienstelijke Kuurnenaar.

Christine Dursin krijgt de trofee voor haar voortrekkersrol in het vrijwilligerswerk binnen de Drie Wijzen. Ze is in dit gezamenlijk initiatief van de Wereldwinkel, de groep Ubuntu en de vzw BIK een moederfiguur voor de vele mensen met een beperking, die er regelmatig een dag aan het werk zijn. “Christine is een toffe madam, met het hart op de juiste plaats”, aldus Eddy Lafaut. “We danken haar voor de onbaatzuchtige, sociale inzet voor die mensen die wat beperkter zijn en voor haar empathie en engagement voor de derde wereld.”

(JPDK)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: