Erkentelijkheidstrofee De Helpende Hand 21-22

Erkentelijkheidstrofee De Helpende Hand 21-22 uitzonderlijk uitgereikt in Kuurne


Voor het eerst sinds 1975 reikt de Orde van de Ezel de Erkentelijkheidstrofee De Helpende Hand niet uit aan een individueel persoon.

DANKU voor 14.000 Kuurnenaren


Grootmeester Eddy Lafaut: ‘Deze trofee wordt voor de 41ste keer uitgereikt. Tot op heden steeds aan een verdienstelijk persoon, die zich belangeloos en in alle stilte inzet voor de Kuurnse gemeenschap. Op onze website http://www.ezelsorde.be vind je de lijst van de uit’verkoren’en.

Deze uitreiking vindt namelijk jaarlijks plaats op ‘Verkoren’ Maandag, de eerste maandag na Driekoningen’.
Burgemeester Francis Benoit: ‘Als Burgemeester van de Gemeente Kuurne, maar ook als Deken van de Orde van de Ezel ben ik zeer vereerd dat de Orde uitzonderlijk eens niet voor een individu, maar voor de ganse Kuurnse bevolking heeft gekozen. Er schuilt in iedereen wel ergens een weldoener in deze bizarre tijden: een telefoontje, een (coronaproof) bezoekje, boodschappen doen, … doet DEUGD!


In de afgelopen dagen busten de members van de Orde eigenhandig in iedere Kuurnse brievenbus een ‘DANKU’ kaartje waarbij gevraagd wordt om de trofee nog eens extra aan een ‘speciaal’ iemand toe te kennen. Gewoon dit kaartje met een persoonlijke boodschap in de brievenbus van het Rode Kruis (op het plein voor het gemeentehuis) deponeren en de Orde bezorgt dit in samenwerking met de Gemeente Kuurne bij de bestemmeling.

foto : Liesbet Verhelle

Persaandacht

Het Nieuwsblad – Jels Devlaminck

Belgische radio unie – Nico Speleers

Het Laatste Nieuws– Peter Lansens

Streekgenoot – Els Deleu