Foto's Helpende Hand 2020

Op Verkoren Maandag is het altijd feest bij de Orde van de Ezel in Kuurne. De hoogdag van de Orde was dit jaar op maandag 13 januari 2020. Na een plechtige eucharistieviering waar we o.a. onze overleden members herdenken, is er een academische zitting in het gemeentehuis met de uitreiking van de Erkentenlijksheidstrofee 2020 ‘De Helpende Hand’ aan de heer Frans Vervaeke.

Ordegrootmeester Eddy Lafaut had de moeilijke taak om al die zaken die onze Frans in een prachtige speech te gooien, wat hij dan ook voortreffelijk deed en vervolgens met plezier de trofee kon overhandigen. Ordedeken Burgemeester Francis Benoit liet Frans nog eens spelen in de langspeelfilm ‘Het Stiltegebied van Kuurne’ waar hij het geheim van de Leiehoek op zijn eigen manier uit de doeken deed om tot de “lucky Luk” Frans te komen. Zanger Luc Desmet bracht een ode aan Frans waar later nog veel gezongen zal worden. Na een dankwoordje van Frans zelf , bedankten de kinderen en kleinkinderen hem voor alles ( en dat is veel)

De prachtige avond werd afgesloten met een groepsfoto van de laureaat en familie, het gemeentebestuur en de Orde van de Ezel. Onze ‘Gemeente’huisfotograaf member Geert Vanhaverbeke stond erbij en keek er naar (met zijn camera)