Bert Verhaeghe wordt jongste member van de Orde van de Ezel

Bert Verhaeghe wordt jongste member van de Orde van de Ezel

De statutaire jaarvergadering van de Orde van de Ezel werd met 2 maanden verdaagd van Verkoren Maandag naar maandag 14 maart 2022.

Zoals de traditie het voorschrijft, kunnen enkel tijdens die vergadering eventueel nieuwe members worden gekozen.

De statuten van de Orde van de Ezel beperken het aantal effectieve leden, members genaamd, tot 23, tevens het aantal gemeenteraadsleden van de gemeente Kuurne.

Door de +70 op ‘pensioen’ (emiritaat in de taal van de Orde) te zetten kan de Orde zo de groep verder verjongen. Van de 2 vacante plaatsen werd 1 plaats ingevuld.

Na Alexander Gaillez in 2020 werd opnieuw gekozen voor een vrij jonge Kuurnenaar.

Bert Verhaeghe (°22/12/1987) wordt zo de jongste van de vereniging.

Hij heeft volgens de Orde het juiste D.N.A. om mee te helpen bouwen aan hun doel om de naam en de faam van de gemeente Kuurne zowel op cultureel als op folkloristisch gebied bekendheid te geven in binnen- en buitenland.  

Bert en Charlotte, geflankeerd door vlnr member Philiep Vertriest, orde-grootmeester Eddy Lafaut, ordemeester Bert Demeulemeester, ordefiscaal Geert Moreel – Foto Nico Speleers

Bert woont sinds zijn geboorte in Kuurne. Hij liep school in de Vrije Lagere School Sint-Michiel en in Spes Nostra. Hij studeerde af als bouwkundig industrieel ingenieur en na enkele jaren in het buitenland (oa. Oman & Australië) klonk de lokroep van Kuurne en zijn echtgenote Charlotte Deraeve (ook een échte Kuurnse). Zij hebben samen 2 kinderen Remi & Anna.

Bert was al snel geëngageerd in Kuurnse verenigingen: als muzikant bij Harmonie Moed en Vlijt, waar hij schuiftrombone speelt. Daarnaast deed hij meer dan 20 jaar aan vlaggenzwaaien, eerst in de Kureo, later ook in Agerato waarvan hij ook voorzitter was. Op heden is hij actief lid van de ouderraad in Vrije Basisschool Sint-Pieter.

Veel succes en plezier aan Bert en Charlotte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.